tiistai 28. marraskuuta 2017

VeKe kävi ISOlla

Susanna Kähkönen (oik.) on Pohjois-Savon Vertaistuen Keskuksen projektipäällikkö ja Hanna Tervo  projektityöntekijä 

VeKe, Pohjois-Savon Vertaistuen Keskus, pääsi esittelemään tavoitteitaan ja toimintaansa ISOn tiimille, jossa asiantuntemusta riittää.
VeKen tuotoksena syntyy Pohjois-Savon sote-järjestöjen organisointi- ja koordinointimalli. Keskus tuo esiin järjestöjen ammatillisen osaamisen ja roolin yhdenvertaisena hyvinvointipalvelujen tuottajana. Osaaminen tuodaan esiin hyvinvointitarjottimen kautta. Tarjotin kokoaa yhteen tiedot järjestöjen palveluista. Tätä kautta esimerkiksi sairaanhoitaja, palveluohjaaja, lääkäri tai kuka tahansa asiakkaita kohtaava työntekijä tavoittaa järjestöt ja niiden palvelut.
Toimintamme on osa valtakunnallista Järjestö 2.0 -kokonaisuutta. Pohjoissavolaisen asiantuntijuuden tavoittaminen ja hyödyntäminen yli sektoreiden on meille toiminnan alkumetreillä ensisijaisen tärkeää.
Vertaistuen Keskus toitottaa kanavien olevan auki ja haluaa painottaa vuorovaikutuksen kaksisuuntaisuutta. VeKe ei tuuttaa tietoa vain omista tekemisistään. Palautekanavat, some, sähköposti ja puhelinnumerot ovat sitä varten, että meidät tavoittaa!
Tavoite nro 1 on sote-palveluja käyttävän kuntalaisen terveyden ja hyvinvoinnin lisääminen Pohjois-Savossa siten, että kuntalainen löytää järjestöjen palveluiden piiriin riippumatta asuinkunnastaan. Kuka nyt tältä pohjalta haluaa meihin ottaa yhteyttä tai antaa palautetta? Ei kukaan.
Toiminnasta ne ihmiset ovat kiinnostuneita! Tavoitteet on vietävä toiminnan kautta ymmärrettävälle tasolle. Sote-järjestöjen kenttä on laaja. Kun ajatellaan käsitteiden kirjoa ja asiantuntijoiden määrää järjestökentällä, on taattu, että käsitteiden pohdinta on tarpeen. Käsitteet asettavat VeKelle ja järjestöjen väliselle yhteistyölle oman haasteensa, saatikka kun mukaan otetaan myös muut toimijat, esimerkiksi sairaanhoitajat ja muut julkisen sektorin työntekijät.
Pohjois-Savon Vertaistuen Keskuksen toiminta pyörähti käyntiin elokuussa. Olemme jo tähän mennessä saaneet paljon palautetta viestinnästä. Tämä palaute on erittäin arvokasta.
Käsitteiden selkeyttäminen on yksi tärkeä osa järjestöjen kanssa tehtävää työtä. Tämän työn kautta oma toiminta saadaan paketoitua kokonaisuudeksi, josta pystytään viestimään selkeästi.
Selkeä viestintä on tärkeä osa Pohjois-Savon Vertaistuen Keskuksen ja pohjoissavolaisten sote-järjestöjen toimintaa!
Lue lisää, ota yhteyttä:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti